Rondje Eiffel 2018

Let op!

Dit verhaal moet nog uitgewerkt worden! In huidige staat heb ik het regelrecht uit mijn logboek die ik voor de tent bij hield overgenomen. Maar een verhaal is het nog niet ūüėČ

Het word een reis die grotendeels door de Eiffel heen gaat en ongeveer 1300 kilometer bedraagt. Op woensdag nemen wij een “rustdag” waarop wij 160 km over de mooie weggetjes gaan rijden en op vrijdag komen wij aan bij Calluna in Ommen om zaterdag op de jaarmeeting aanwezig te zijn.

Afbeelding

De laatste voorbereidingen zijn getroffen. Beide scooters, de Symphony ST en Claire zijn bepakt en ready to go.
Morgenochtend vertrekken Dennis en ik allebei rond dezelfde tijd maar we zullen pas samenkomen als we al in Belgi√ę zitten. Dat is net wat praktischer voor ons beide qua routes en onze woonplaatsen.
Afbeelding

En wat ik vandaag nog heb besloten is dat ik een paar keer per dag op facebook live zal gaan om de locatie waar wij dan zijn weer te brengen. Die video’s komen op mijn¬†facebook pagina¬†te staan.

Na een vroege wekker vanochtend en een grijze lucht stapte ik toch een beetje brak op de scooter. Jammer genoeg zou het toch heel de dag behoorlijk grouw zijn. Het eerste doel van de dag werd de belgische grens bij baarle nassau. Op 155 kilometer was dit toch al een behoorlijke rit maar dan ben je voorlopig nog in luik. Gelukkig is het in belgie relatief goed doorrijden, tenzij je navigatie je fout stuurt of er files ter lengte van een heel dorp staan.
Bij circuit zolder stond Dennis al een poosje op mij te wachten door mijn dolen door het landschap. Samen zijn wij doorgereden naar Luik waar we gelukkig precies op tijd bij de camping aankwamen om nog te overnachten. Onderweg stuurde de garmin ons nog over een leuke weg terwijl onverharde wegen toch echt ontweken zouden moeten worden. Blijkbaar ligt de g-dink heel stabiek op dit soort terrein. Nu doen wij plopperdeplop en ha chouffe en trekkken wij morgen door luxemburg heen.
Dagafstand is ongeveer 320km geweest!


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Vanochtend was het moeilijk opstaan. We hadden beiden slecht geslapen en alles wat buiten was was uitteraard vochtig. Snel koffie gezet, ontbeten en alles op de scooters gepakt. Eerste middendoel van de dag, circuit Spa de Francorchamps. Waar we zowaar naar een hoop lawaaierige autos hebben kunnen kijken vanaf de tribune.
Na ongeveer 30km verder gereden te hebben. En dus n6ig 200 kilometer voor de boeg hadden, besloten we om niet door het mullerthal en Trier te gaan maar een relatief directe route naar de camping te nemen. Maar die route bracht ons alsnog over heek leuke wegen. Al zullen de Belgen en Duitsers die achter ons reden de snelheid wat wat laag gevonden hebben. Na op de camping de allerlaatste plek gekregen te hebben hebben we de tenten opgezet, heerlijk gegeten en zijn op ontdekkingstocht naar de burcht gegaan. De weg er naartoe was gravel en soms 20%. Nu zetten we de keizer zijn kroon op en gaan we zometeen lekker pitten.
Dagafstand: 238km


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Zoals altijd was sochtends alles vochtig. Maar gelukkig brak er snel een zonnetje door. Dennis had 167km met mooie bochtjes gepland die ons langs mooie bezienswaardigheden zou leiden. Als eerste over mooie heuvels en door bossen heen. Op weg naar de geierlay brug. De langste hangbrug van DE. Daarna zijn we naar de burcht van Eltz gereden waar we hebben geluncht. En weer kwamen er mooie wegen op ons pad met soms een kleine omleiding, op weg naar cochem. Hier wist ik me na 6jaar afwezigheid nog goed te vinden. Jammer genoeg kwam er toen flink wat bewolking en hier en daar een spetter. Een voorbode van wat morgen voorspeld is. Nu duiken we lekker de tent en laten we het voor de komende 9 uur overwaaien.

Dagafstand: 207
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Om het verhaal kort te maken, de dag was kwalitatief uitermate teleurstellend. We stonden extra vroeg op om de voorspelde regen voor te blijven. Dat bleven we gelukkig tot een uur of twee. Daarna barstte het eventjes goed los en hebben wij besloten om ipv 2 lange dagen te rijden via het oosten gewoon pal naar het noorden op de bonnefooi te rijden. Wisten wij veel dat er in deze regio amper campings zijn die A. 1 nachtslapers aannemen B. De telefoon oppakken of C. Nog een plekje over hebben. Dus nu zitten wij in Mönchengladbach in een hotel. En dat bed ligt toch best lekker.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Vandaag schrijf ik het verslag van vrijdag want het werd savonds wel heel gezellig¬†;)¬†Gelukkig werden we wakker in het hotel, want met die sluierregen hadden we tot 11 uur blijven liggen in de tent. Om even over 10nen reden we weg en hielden we pal noord aan. En de rit was gewoon saai, een straffe wind uit het wind. Duits platteland en 100km/h wegen. Nog voor het bord “welkom in nederland” stond er al een bord verboden voor fietsers en brommers. En het zoeken kon beginnen. Uiteindelijk pikten we Gradje op in een dorpje en reden we met zijn drieen verder. Aangekomen bij Calluna werd het heel gezellig.

Dagafstand: 200km


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De laatste dag, gepland 173km naar huis. In mijn eentje, want Dennis is gisteravond al naar huis toe gegaan aangezien het voor hem een kleine 2 uur rijden is. Voor mij dus een ruime 5 uur met een paar keer stoppen onderweg. Maar goed, het was prachtig weer toen ik wakker werd en bij Calluna kun je goed ontbijten. Een van de motorrijders die er van de andere club was had problemen met zijn startmotor. Die hebben Gradje en ik dus even aangeduwd en ik ben samen met hem naar het tankstation gereden. Toch raar, 50+ plus motorrijders en de brommerrijders zijn de enigen die helpen.

Goed, getankt dus mijn rit kon beginnen. Ik was 75 kilometer verder voordat ik stopte. Zo, dat was snel. Even lunchen en weer verder. De overige 90 kilometer heb ik ook in een rits gedaan. Lelystad, Almere gelukkig ontweken, Muiden, Amsterdam (wat een klotenstad qua verkeer, dat was ik even vergeten), pontje gebruiken(die ik trouwens precies haalde) en nog een klein stukkie naar huis. Een nadeel van goed doorrijden, je maakt geen foto’s.

Heerlijk hoor dat thuiskomen, hoe fijn en mooi het reizen ook is. Ik heb echt een prachtweek gehad en morgen (maandag) begint school weer. Alleen ik kan niet zeggen dat ik uitgerust ben ;).

Dagafstand: 167km
Totaal afstand: 1375km Toch best goed voor 6 dagen rijden.