Gear

For most people (protective) gear is something that just has to be done and used, but they don't really think about it. But I'm different, my gear is something I can work on for years to get it completely perfect. On this page you can find all the gear I use, really like and would recommend any day of the week.

Kleding

Rev'it Jupiter 2

Een mooie midrange textielen jas met een uitneembare wintervoering en een geintergreerd waterdicht membraam van Rev’it zelf. Deze jas heeft mij menigmaal zeer goed droog gehouden en hij is casual genoeg om een restaurantje of boulangerietje in te stappen zonder rare ogen te trekken.

De ventilatie mogelijkheden laten wel wat te wensen over, maar dat is mogelijk een ander verhaal bij snelheden boven de 60km/h.

De veiligheid is ook uit te breiden met een los verkochte rugprotector.

Rev'it Eclipse (silver)

De Eclipse, de meest basic doorwaai jas van Rev’it. Maar daardoor het beste geschikt voor de warme dagen. De volledige borstkas en rug is geperforeerd zowel als de binnenkant van de armen.

Op de motorfiets zal hij op de snelweg wat koud zijn, maar op de brommer is dit een perfecte jas wanneer de temperaturen boven de 25 graden uitkomen. Ook is hij lekker licht, het voelt echt alsof je maar een dun jasje aantrekt. Maar toch zitten er afdoende protectoren in, ook kun je er een rug protector van Rev’it in zetten, al zul je die wel apart moeten kopen.

Op mijn reis naar de alpen had ik de Eclipse aan, en wanneer het regende of wat kouder werd trok ik er een simpele overmaatse regenjas overheen. Voordeel daar van is dat je die heel klein weg kunt stouwen.

Rev'it Enterprise

Voor in de koude wintermaanden, of wanneer het een hele dag regent, gebruik ik zelfs op de scooter een motorbroek. De Rev’it Enterprise (foto en link zijn van de nieuwere Enterprise 2). Door de uitneembare voering is hij goed op de benodigde temperatuur te brengen en hij sluit netjes aan op de Jupiter jas.

Wel zijn de zakken wat aan de kleine kant, een portemonnee past netjes, maar een grotere smartphone zoals de Samsung Note 8 past net niet.  

In de bijna 4 jaar die ik nu aan het rijden ben heb ik nog geen paar handschoenen gevonden waar ik echt tevreden over ben. Of de waterdichtheid laat wensen over, of ze waren binnen één seizoen doorgesleten. En hoewel ik niet weinig rijd, is dat wel erg snel voor handschoenen die gemiddeld 120 euro hebben gekost.